Bestuurszaken

Acht jonge bestuurders starten met Talentenprogramma 2015-2016

De acht bestuurders die in het seizoen 2015-2016 het Talentenprogramma van LTO Noord Academie gaan volgen zijn: Karin van der Toorn, Marien Verhage, Berny Remerink, Conny Schiere, Geke Enting, Richard Vedder, Pieter Hage en Gerrit de Haan. Zij krijgen één van de volgende nestors toegewezen: Siemen Ruiter, Dirk Siert Schoonman, Alma den Hertogh, IJzebrand Rijzebol, Annechien ten Have en Henk Brink.
 
Assessment en motivatiegesprek

Stevige LTO-delegatie naar landbouwraad in Brussel

Maandag 7 september vindt in Brussel een extra ingelaste Landbouwraad plaats. Namens Nederland zal Staatssecretaris Sharon Dijksma hierbij aanwezig zijn. De bijeenkomst vindt plaats om te spreken over de lage melk- en varkensprijzen.
 
Onze Europese organisatie COPA-COGECA zal ter plaatse aanwezig zijn met een grote groep boeren om aandacht te vragen voor de situatie op de bedrijven. Deze wordt deels veroorzaakt door de Russische boycot van Europese landbouwproducten.
 

Dubbellidmaatschap bollentelers

Onlangs kwamen er wat vragen vanuit onze afdelingen maar ook van leden over het dubbellidmaatschap van bollentelers van de KAVB en van LTO Noord. Er zouden geluiden zijn dat een dubbellidmaatschap van de KAVB en LTO Noord veel duurder zou zijn dan een enkellidmaatschap van de KAVB. Dit is niet juist. Met de volgende uitleg kunt u hierover in gesprek gaan met leden.

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw een meerwaarde voor agrarische ondernemers

De Werkgeverslijn is hét aanspreekpunt voor ondernemers in de land- en tuinbouw voor vragen met betrekking tot personeel en cao’s. Ook is het de ingang voor knelpunten rondom werkgeverschap waar Belangenbehartiging actie op onderneemt. En tevens worden rondom de knelpunten zaken projectmatig opgepakt door Projecten LTO Noord. 
 

What (not) to do op social media

Even geleden dachten we nog dat social media een hype zou zijn, nu is het een trend geworden. Iedereen kan zijn of haar mening verspreiden. Iedereen kan het ook lezen, er wat van vinden en er op reageren. Zaak dus om zorgvuldig na te denken over wat je wel of niet op social media plaatst. Dat geldt zeker voor bestuurders en medewerkers van  LTO Noord, want zij hebben een voorbeeldfunctie. Leden, niet-leden en burgers kijken mee op social media en vormen hun mening mede op basis van wat daar gebeurt. Daarom hebben we do’s en dont’s voor social media opgesteld.

Artikel van het Informatiecentrum in uw winterprogramma?

Mogelijk dat u als afdeling bezig bent met het opstellen van uw winterprogramma, een nieuwsbrief of andere communicatiemiddelen richting uw leden. Wij willen u er graag op attenderen dat we vanuit het Informatiecentrum een artikel beschikbaar hebben dat duidelijk maakt waarvoor leden het Informatiecentrum kunnen benaderen. U kunt dit artikel opnemen in uw programma, nieuwsbrief of op de afdelingswebsite.

Pagina's