Actueel

LTO tevreden over besteding 30 miljoen euro voor veehouders

LTO Nederland is tevreden over de inzet van de 30 miljoen euro Europese steun aan Nederlandse veehouders, die staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) vandaag bekend heeft gemaakt. “Er is gekozen voor investeringen die de vitaliteit en de kwaliteit van varkenshouderij en de melkveehouderij versterken. Ook mestverwerking wordt gestimuleerd. Die toekomstgerichte aanpak spreekt ons aan”, reageert Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland. Het boerenprotest is niet voor niets is geweest, stelt hij.

Van Wenum volgt Haanstra op als voorzitter vakgroep LTO Akkerbouw

Jaap van Wenum uit Kootwijkerbroek is de nieuwe voorzitter van de landelijke vakgroep LTO Akkerbouw en daarmee tevens lid van de Federatieraad van LTO Nederland. Het federatiebestuur van LTO Nederland heeft hem vandaag benoemd voor de komende vier jaar. Van Wenum volgt met ingang van 3 februari 2016 Jaap Haanstra op, die bijna elf jaar leiding heeft gegeven aan de LTO-vakgroep en vandaag afscheid heeft genomen in Emmeloord.
   

Staatssecretaris Van Dam op werkbezoek in glastuinbouw

Gewasbescherming, de afzet voor sierteeltproducten, energievoorziening via ‘Het Nieuwe Telen’ en plantgezondheid, dit  waren de belangrijkste onderwerpen die gisteren aan de orde kwamen tijdens een werkbezoek aan de glastuinbouw van staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) in het Westlandse De Lier.
 

Dick Hylkema vertrekt bij LTO Glaskracht

Na ruim tien jaar bij LTO Glaskracht, heeft Dick Hylkema besloten zijn carrière elders voort te zetten. Hylkema treedt per 1 april a.s. in dienst als directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). De NAO is de brancheorganisatie voor de handel van poot- en consumptieaardappelen.

Bron: LTO Glaskracht

Tegenlicht TTIP-Meet up "Verdiepen in TTIP" d.d. 2 februari '16


Wanneer:
Maandag 22 februari 2016
Start diner - 18.00 uur (Voorafgaand verzorgd Proev een lokaal geproduceerde, gifvrije, GMO-vrije 'fast-food' maaltijd)
Inloop Meet up - 19.30 uur
Meet up - 20.00 tot 22.00 uur

Waar?
HAL 25, Pettemerstraat 15, 1823 CW Alkmaar

Toegang?
Diner: 15 euro
Meet up: gratis

Reserveren? Vol is vol, dus reserveren wordt aangeraden.
info@hal25.nl

Zeshonderd boeren naar eerste regiodag LTO Noord

Boeren verdiepen zich in veranderend koopgedrag van consument

Bron: Foto 1 en 2: Persbureau Noordoost

Stalbranden: werkzaamheden mestgassen

Lees hier het artikel van de Brandweer (Veiligheidsregio Limburg Noord). over het ontstaan van een stalbrand.

Gewasbeschermingsavond Vorden maandag 1 februari 2016. U komt toch ook?

LTO Noord nodigt u uit voor een erkende gewasbeschermingsavond op:
 
Maandag 1 februari 2016
De Herberg, Dorpsstraat 10a, 7251 BB Vorden
 
De avond begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
 
Deelname aan de gewasbeschermingsbijeenkomsten van LTO Noord levert een punt op voor het thema ‘Veiligheid en Techniek’ en kan dus meetellen voor verlenging van alle spuitlicenties.
Programma
  1. Opening door de kringvoorzitter

Ideeën welkom voor vereenvoudiging belastingwetgeving

Het kabinet wil verder werken aan vereenvoudiging van het stelsel van belastingen en toeslagen. Hierbij kan worden gedacht aan het verduidelijken of schrappen van regels, minder administratieve rompslomp en verbetering van de uitvoerbaarheid en handhaving voor de Belastingdienst.

LTO blijft drukken op toegang varkensvlees Russische markt

LTO Nederland blijft via meerdere kanalen actief om een einde te maken aan de Russische importstop van varkensvlees. Bij het ministerie van Economische Zaken is hier opnieuw aandacht voor gevraagd, terwijl ook via LTO-Bureau Brussel pogingen worden ondernomen om de grens weer te open te krijgen voor de export van Nederlandse varkensvleesproducten.

Pagina's

Subscribe to Actueel